Te veel butaan in de LPG-fles - fles kan niet volledig leeggebruikt worden (koken en verwarmen)


LPG bestaat uit een mengsel van propaan (C3H8) en butaan (C4H10).
De verhouding hangt af van de plaats waar u tankt, en van de periode waarin u tankt. De verhouding varieert van 60% butaan - 40% propaan tot 10% butaan - 90% propaan. Bij koudere bestemmingen (bvb. Noorwegen, wordt steeds 100% propaan getankt). In de zomer wordt over het algemeen een grotere aandeel van butaan geleverd.


Om te koken en te verwarmen wordt het gas verbruikt in dampvorm. Butaan gaat pas over in dampvorm bij een temperatuur vanaf -0,5° Celsius. Propaan gaat over naar dampvorm bij een temperatuur van -42°Celsius.

Indien u veel butaan in de fles heeft, is het mogelijk dat u deze niet volledig leeg krijgt (omdat het te koud is). Ook bij 10°C kan het nog een probleem zijn om de butaan te verbruiken in dampfaze, omdat de drukvermindering door uw ontspanner ook een afkoeling met zich meebrengt.

Als oplossing bieden wij een kunststof electrisch tapijt, welke u rond de fles bevestigt met DUC-tape. Dit tapijt werkt op 220 Volt en wordt gebruikt om de fles op te warmen, zodat u ook de butaan in de fles volledig kan opgebruiken.


Prijs electrisch tapijt (incl. BTW en levering in Benelux): 79,95€
Prijs DUC-tape 50 mtr.: 23,95€


Met of zonder DUC-tape (incl. levering):

Reacties

Populaire posts van deze blog

LPG-installaties voor dieselmotoren - DIESEL DUAL FUEL

LPG-generatoren: 2,35 x goedkoper dan benzine in verbruik

Keuring LPG-fles